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Registros recuperados : 24 | |
1. | | PERAZZO, A. F.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; BEZERRA, H. F. C.; SILVA, T. C.; PEREIRA, G. A.; RAMOS, R. C. S.; RODRIGUES, J. A. S. Agronomic evaluation of sorghum hybrids for silage production cultivated in semiarid conditions. Frontiers in Plant Science, v. 8. p. 1-8, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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2. | | SIMOES, W. L.; GUIMARÃES, M. J. M.; ARAUJO, G. G. L. de; WILLADINO, L. G.; PERAZZO, A. F.; BELFORT, L. dos S. Chemical-bromatological characteristics of forage sorghum varieties irrigated with saline effluents from fish farming. Comunicata Scientiae, v. 10, n. 1, p. 195-202, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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3. | | CRUZ, A. F. da; PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; CESAR NETO, J. M. de; OLIVEIRA, J. S. de; ALVES, J. P.; PERAZZO, A. F. Avaliação dos componentes bromatologicos da silagem de palma cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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4. | | SILVA, T. C. da; SANTOS, E. M.; AZEVEDO, J. A. G.; EDVAN, R. L.; PERAZZO, A. F.; PINHO, R. M. A.; RODRIGUES, J. A. S.; SILVA, D. S. da. Agronomic divergence of sorghum hybrids for silage yield in the semiarid region of Paraiba. Revista Brasileira de Zootecnia, Viçosa, v. 40, n. 9, p. 1886-1893, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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5. | | PINHO, R. M. A.; SANTOS, E. M.; RODRIGUES, J. A. S.; MACEDO, C. H. O.; CAMPOS, F. S.; RAMOS, J. P. de F.; BEZERRA, H. F. C.; PERAZZO, A. F. Avaliação de genótipos de milheto para silagem no semiárido. Revista Brasileira de Saúde e Produção Animal, Salvador, v. 14, p. 426-436, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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6. | | JUSTINO, E. S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; ARAUJO, G. G. L. de; CAVALCANTI, H. S.; SANTANA, L. P.; SOARES, R. L.; PERAZZO, A. F.; SANTOS, F. N. S.; ZANINE, A. M. Cottonseed cake as nutritional additive for sorghum silages. New Zealand Journal of Agricultural Research, Sept. 2023. Online. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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7. | | CAMPOS, F. S.; CARVALHO, G. G. P.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; GOIS, G. C.; REBOUÇAS, R. A.; MAGALHÃES, A. L. R.; OLIVEIRA, J. S.; VOLTOLINI, T. V.; CARVALHO, B. M. A.; PERAZZO, A. F. Characteristics of carcass and non-carcass components of lambs fed diets containing silages of forages adapted to the semi-arid environment. South African Journal of Animal Science, v. 49, n. 1,p. 119-130, 2019. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | SILVA, T. S.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; GODOI, P. F. A.; GOIS, G. C.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; TURCO, S. H. N.; CAMPOS, F. S. Intake, digestibility, nitrogen balance and performance in lamb fed spineless cactus silage associated with forages adapted to the semiarid environment Spineless cactus silages in diets for lambs. Livestock Science, v. 268, 105168, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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9. | | PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PAULINO, R. de S.; PERAZZO, A. F.; RAMOS, J. P. de F.; CÉSAR NETO, J. M.; CEUZ, G. F. de L.; LEITE, G. M. Intake, nutrient digestibility, nitrogen balance, and microbial protein synthesis in sheep fed spineless-cactus silage and fresh spineless cactus. Small Ruminant Research, v. 194, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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10. | | SILVA, E. G.; ARAUJO, G. G. L. de; SILVA, T. M. B. e; GOIS, G. C.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; CAMPOS, F. S.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; YAMAMOTO, S. M. Carcass characteristics and meat quality of sheep fed buffel grass silage to replace corn silage. South African Journal of Animal Science, v. 51, n. 2, p. 231-240, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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11. | | SOUZA, A. F. do N.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; AZEVEDO, P. S. de; OLIVEIRA, J. S. de; PERAZZO, A. F.; PINHO, R. M. A.; ZANINE, A. de M. Carcass traits and meat quality of lambs fedwith cactus (Opuntia ficus indica Mill) silage and subjected to an intermittent water supply. PLoS One, v. 15, n. 4, e0231191, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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12. | | SÁ, W. C. C. S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ARAUJO, G. G. L. de; PERAZZO, A. F.; SILVA, A. L. da; PEREIRA, D. M.; CÉSAR NETO, J. M.; SANTOS, F. N. S.; LEITE, G. M. Fermentative characteristics and chemical composition of cochineal nopal cactus silage containing chemical and microbial additives. The Journal of Agricultural Science, v. 158, n. 7, p. 574-582, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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13. | | SAMIRAMYS, G.; BRITO, M. da S.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; ZANINE, A. de M.; PERAZZO, A. F.; CAMPOS, F. S.; LIMA, A. G. V. de O.; CAVALCANTI, H. S. Mixed silages of cactus pear and gliricidia: chemical composition, fermentation characteristics, microbial population and aerobic stability. Scientific Reports, v. 10, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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14. | | PEREIRA, P. H. B.; PEREIRA, G. A.; SANTOS, E. M; ARAUJO, G. G. L. de; CESAR NETO, J. M.; OLIVEIRA, J. S. de; ALVES, J. P.; PERAZZO, A. F. Quantificação de microrganismos em silagem de palma forrageira cv. miúda (Nopalea cochenillifera Salm Dyck) com diferentes inoculantes. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 55.; CONGRESSO BRASILEIRO DE ZOOTECNIA, 28., 2018, Goiânia, GO. Construindo saberes, formando pessoas e transformando a produção animal. Goiânia, GO: Sociedade Brasileira de Zootecnia: Associação Brasileira de Zootecnistas, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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15. | | MACEDO, A. J. da S.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; EDVAN, R. L.; OLIVEIRA, J. S. de; PERAZZO, A. F.; SÁ, W. C. C. dos S.; PEREIRA. D. M. Silages in the form of diet based on spineless cactus and buffelgrass. African Journal of Range & Forage Science, v. 35, n. 2, p. 121-129, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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16. | | SILVA, T. S.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S. de; CAMPOS, F. S.; GODOI, P. F. A.; GOIS, G. C.; PERAZZO, A. F.; RIBEIRO, O. L.; TURCO, S. H. N. Water intake and ingestive behavior of sheep fed diets based on silages of cactus pear and tropical forages. Tropical Animal Health and Production, v. 53, n. 2, 244, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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17. | | SANTOS, A. P. M. dos; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; OLIVEIRA, J. S. de; ZANINE, A. de M.; PINHO, R. M. A.; CRUZ, G. F. de L.; FERREIRA, D. de J.; PERAZZO, A. F.; PEREIRA, D. M.; SANTOS, F. N. de S. Effect of inoculation with preactivated Lactobacillus Buchneri and urea on fermentative profile, aerobic stability and nutritive value in corn silage. Agriculture, v. 10, n. 8, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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18. | | NOBRE, I. de S.; ARAUJO, G. G. L. de; SANTOS, E. M.; CARVALHO, G. G. P. de; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; OLIVEIRA, J. S. de; RIBEIRO, O. L.; TURCO, S. H. N.; GOIS, G. C.; SILVA, T. G. F. da; PERAZZO, A. F.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; SANTOS, F. N. de S.; CAMPOS, F. S. Cactus pear silage to mitigate the effects of an intermittent water supply for feedlot lambs: intake, digestibility, water balance and growth performance. Ruminants, v. 3, n. 2, p. 121-132, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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19. | | CRUZ, G. F. de L.; SANTOS, E. M.; ARAUJO, G. G. L. de; AZEVEDO, P. S. de; ALBUQUERQUE, I. R. R. de; PANOSSO, N. M.; PERAZZO, A. F.; ZANINE, A. de M.; FERREIRA, D. de J.; LIMA, A. G. V. de O.; OLIVEIRA, J. S. de. Carcass traits and meat quality of goats fed with cactus pear (Opuntia ficus indica Mill) silage subjected to an intermittent water supply. Scientific Reports, v. 13, 855, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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20. | | ARAUJO, G. G. L. de; ARAÚJO, C. de A.; GOIS, G. C.; MAGALHÃES, A. L. R.; NOVAES, J. J. da S.; RODRIGUES, J. M. da C. da S; GUIMARÃES, Y. S. R.; PERAZZO, A. F.; SILVA, T. G. F. da; SANTOS, E. M. dos; CAMPOS, F. S. Fermentation profile, aerobic stability, chemical and mineral composition of silages of mango combined with cocoa pod husk meal. Brazilian Journal of Veterinary Research and Animal Science, v. 59, e194267, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 24 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
28/09/2023 |
Data da última atualização: |
28/09/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 3 |
Autoria: |
JUSTINO, E. S.; SANTOS, E. M.; OLIVEIRA, J. S.; ARAUJO, G. G. L. de; CAVALCANTI, H. S.; SANTANA, L. P.; SOARES, R. L.; PERAZZO, A. F.; SANTOS, F. N. S.; ZANINE, A. M. |
Afiliação: |
EVANDRA S. JUSTINO, Animal Science Department, Federal University of Paraiba, Areia, PB; EDSON M. SANTOS, Animal Science Department, Federal University of Paraiba, Areia, PB; JULIANA S. OLIVEIRA, Animal Science Department, Federal University of Paraiba, Areia, PB; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; HACTUS S. CAVALCANTI, Animal Science Departament, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; LILIANE P. SANTANA, Animal Science Department, Federal Rural University of Pernambuco, Recife, PE; RAFAEL L. SOARES; ALEXANDRE F. PERAZZO, Animal Science Department, Federal University of Piauí, Teresina, PI; FRANCISCO NAYSSON S. SANTOS, Animal Science Departament, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA; ANDERSON M. ZANINE, Animal Science Departament, Federal University of Maranhão, Chapadinha, MA. |
Título: |
Cottonseed cake as nutritional additive for sorghum silages. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
New Zealand Journal of Agricultural Research, Sept. 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/00288233.2023.2252379 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Online. |
Conteúdo: |
This study aimed to determine the optimal proportion of cottonseed cake (CSC) as an additive in sorghum silage to improve its chemical composition, fermentative profile, microbial populations, losses, dry matter recovery, and aerobic stability. Five treatments were evaluated, varying the inclusion of CSC at ensiling (0, 50, 100, 200, and 200 g kg−1 on fresh matter basis). The results showed that the inclusion of CSC significantly increased the content of dry matter, crude protein, and ether extract in the silages. Water-soluble carbohydrates, buffering capacity, and ammoniacal nitrogen exhibited a linear decrease with increasing CSC inclusion. The populations of lactic acid bacteria and moulds showed a quadratic response to CSC inclusion. The yeast population was completely inhibited with a minimum inclusion of 200 g kg−1 CSC. Aerobic stability and dry matter recovery showed a linear increase with CSC inclusion. These findings indicate that adding CSC to sorghum silage enhances its nutritive value, fermentative profile, dry matter recovery, and effectively inhibits yeast growth, which is recommended to include 200 g kg−1 of CSC for good cost-effectiveness. |
Palavras-Chave: |
Caroço de algodão; Sorgo bicolor; Teor de matéria seca. |
Thesagro: |
Lipídio; Matéria Seca; Silagem; Sorghum Bicolor; Subproduto. |
Thesaurus NAL: |
Byproducts; Cottonseed; Cottonseed oil; Cottonseed products; Cottonseed protein; Dry matter intake; Gossypium; Lipids. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156952/1/Cottonseed-cake-as-nutritional-additive-for-sorghum-silages.pdf
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Marc: |
LEADER 02416naa a2200445 a 4500 001 2156952 005 2023-09-28 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/00288233.2023.2252379$2DOI 100 1 $aJUSTINO, E. S. 245 $aCottonseed cake as nutritional additive for sorghum silages.$h[electronic resource] 260 $c2023 500 $aOnline. 520 $aThis study aimed to determine the optimal proportion of cottonseed cake (CSC) as an additive in sorghum silage to improve its chemical composition, fermentative profile, microbial populations, losses, dry matter recovery, and aerobic stability. Five treatments were evaluated, varying the inclusion of CSC at ensiling (0, 50, 100, 200, and 200 g kg−1 on fresh matter basis). The results showed that the inclusion of CSC significantly increased the content of dry matter, crude protein, and ether extract in the silages. Water-soluble carbohydrates, buffering capacity, and ammoniacal nitrogen exhibited a linear decrease with increasing CSC inclusion. The populations of lactic acid bacteria and moulds showed a quadratic response to CSC inclusion. The yeast population was completely inhibited with a minimum inclusion of 200 g kg−1 CSC. Aerobic stability and dry matter recovery showed a linear increase with CSC inclusion. These findings indicate that adding CSC to sorghum silage enhances its nutritive value, fermentative profile, dry matter recovery, and effectively inhibits yeast growth, which is recommended to include 200 g kg−1 of CSC for good cost-effectiveness. 650 $aByproducts 650 $aCottonseed 650 $aCottonseed oil 650 $aCottonseed products 650 $aCottonseed protein 650 $aDry matter intake 650 $aGossypium 650 $aLipids 650 $aLipídio 650 $aMatéria Seca 650 $aSilagem 650 $aSorghum Bicolor 650 $aSubproduto 653 $aCaroço de algodão 653 $aSorgo bicolor 653 $aTeor de matéria seca 700 1 $aSANTOS, E. M. 700 1 $aOLIVEIRA, J. S. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aCAVALCANTI, H. S. 700 1 $aSANTANA, L. P. 700 1 $aSOARES, R. L. 700 1 $aPERAZZO, A. F. 700 1 $aSANTOS, F. N. S. 700 1 $aZANINE, A. M. 773 $tNew Zealand Journal of Agricultural Research, Sept. 2023.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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